Bezig met laden...

Mens, milieu & product

Exotan houdt zich bewust bezig met duurzaamheid. Voor Exotan is het belangrijk dat de drie P’s altijd in evenwicht staan. De collectie van Exotan bestaat uit verschillende, natuurlijke- en duurzame materialen met een lange levensduur. Daarnaast werkt Exotan nauw samen met fabrieken die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen voor mens, milieu en product.

FSC®

Hout is één van de belangrijkste materialen in de tuinmeubelcollectie van Exotan. Een groot deel van de houten tuinmeubelen is FSC 100%-C016391 gecertificeerd leverbaar, dit is per product gespecificeerd. FSC® is een mondiale, non-profit organisatie die streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® stelt standaarden op die gebaseerd zijn op principes voor verantwoord bosbeheer, die ondersteund worden door ecologische, sociale en economische partijen.

ECO proof

De onderhoudsmiddelen van Exotan worden verkocht onder het merk Exotan® Care. De producten van Exotan® Care zijn allemaal op waterbasis gemaakt, zonder schadelijke oplosmiddelen. De onderhoudsmiddelen zijn ECO proof en dus veilig voor mens en milieu. Door de tuinmeubelen regelmatig te behandelen met de producten van Exotan® Care, zullen deze langer in topconditie blijven. Hiermee kan de levensduur van een tuinmeubel worden verlengd.

 

 

Ocean clean-up

Exotan houdt zich ook bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen, door zich bezig te houden met de ocean clean-up. Exotan support het schoonhouden van de oceanen door het afval te verzamelen, te recycleren en hier plaids van te maken.

Jaarlijks komt er enorm veel plastic afval in de 5 oceaanstromen terecht. De oceaanstroom in de Indische Oceaan zorgt ervoor dat er veel afval op de stranden van India terecht komt. Dit afval wordt van de stranden geraapt en ingezameld door bedrijven die dit recycleren en omzetten in materialen. Hier worden vervolgens dan weer garen van gemaakt. De Exotan plaids worden geweven van deze gerecycleerde garen en dragen daarmee bij aan schonere oceanen.

Hiermee support Exotan de Ocean clean up, zodat de wereld weer een stuk mooier en schoner wordt. Bekijk hier de leaflet.