Bezig met laden...

 

Duurzaamheid

De collectie van Exotan bestaat uit verschillende, natuurlijke- en duurzame materialen met een lange levensduur.
Exotan werkt nauw samen met fabrieken die voldoen aan de strengen kwaliteitseisen voor mens en product.
 

 

FSC®

De Exotan collectie bestaat uit duurzame en hoogwaardige materialen. De tuinmeubelen worden geproduceerd in Azië en voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen. Hout is een belangrijk element. Een groot deel van de houten tuinmeubelen is FSC 100%-C016391 gecertificeerd leverbaar, dit is per product gespecificeerd. FSC® is een mondiale, non-profit organisatie die streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® stelt standaarden op die gebaseerd zijn op principes voor verantwoord bosbeheer, die ondersteund worden door ecologische, sociale en economische partijen.

 

ECO

Exotan Care® is een onderdeel van de Exotan collectie. De onderhoudsmiddelen van Exotan Care® zijn op waterbasis en zonder schadelijke oplosmiddelen. Deze onderhoudsproducten zijn ECO proof, dus veilig voor mens en milieu. Door de tuinmeubelen regelmatig te behandelen met de Exotan Care® onderhoudsmiddelen, blijven deze in optimale conditie en wordt de levensduur verlengd.

 

 

Ocean clean-up

Exotan houdt zich bewust bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo support Exotan het schoonhouden van de oceanen, door het afval te recycleren en hier plaids van te maken.

Jaarlijks komt er enorm veel plastic afval in de 5 oceaanstromen terecht. De oceaanstroom in de Indische Oceaan zorgt ervoor dat er veel afval op de stranden van India terecht komt. Dit afval wordt van de stranden geraapt en ingezameld door bedrijven die dit recycleren en omzetten in materialen. Hier worden vervolgens dan weer garen van gemaakt. De Exotan plaids worden geweven van deze gerecycleerde garen en dragen daarmee bij aan schonere oceanen.

Hiermee support Exotan de Ocean clean up, zodat de wereld weer een stuk schoner & mooier wordt. Bekijk hier de leaflet.