Bezig met laden...

Wanneer is een product all weather?

Of een product all weather is, heeft allemaal te maken met de materialen waar het product van gemaakt is. De meeste frames kunnen het hele jaar buiten blijven staan, maar hoe weet je of een kussen all weather is? Dit heeft te maken met zowel de buitenstof als de vulling van het kussen. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten kussenvullingen.

Meer weten over de buitenstoffen? Klik dan hier.

 

Standard foam

De standard foam vulling heeft een heerlijk comfort, maar is niet waterdoorlatend. Dat wil zeggen dat het water in het kussen blijft zitten. Hierdoor kun je de kussens niet buiten laten liggen. Berg deze kussens altijd goed op, op een droge, van zonlicht afgesloten plek. Hiermee voorkom je dat 'het weer' of schimmel in de kussens gaat zitten.

 

 

 

Standard foam met waterdichte hoes

De standard foam met waterdichte hoes heeft een standard foam vulling, voorzien van een waterdichte hoes. De waterdichte hoes beschermt de vulling tegen het (regen)water en is aan de onderkant open om voldoende te ventileren. Het water zal van de stof afgleiden. Dit maakt de kussens all weather. Hierdoor kunnen de kussens het hele tuinmeubelseizoen buiten blijven liggen. Om de levensduur van de kussens te verlengen, adviseren wij deze bij zware regenval op te bergen.
 

 

 

 

 

Fast dry foam / Quickdry® foam

Het kan ook zo zijn dat de kussenvullingen zijn voorzien van een speciaal soort foam, genaamd fast dry foam of Quickdry® foam. Deze stevige vullingen zijn gemaakt van hoogwaardig en waterdoorlatend materiaal. Het water gaat door de vulling heen, waardoor de vulling snel droogt en de originele vorm behouden blijft. Ten opzichte van de standard foam met waterdichte hoes hebben de fast dry foam en Quickdry® foam de eigenschap dat deze rot- en schimmelvrij zijn. Je kunt deze kussens dus met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten laten liggen. Om de levensduur van de kussens te verlengen, adviseren wij deze bij zware regenval op te bergen.
 

Q7A5880-muismat website.jpg