Bezig met laden...

Bamboe

Tegenwoordig worden er steeds meer producten gemaakt van bamboe. Bamboe is een trendy soort materiaal welke in vele tuinen is terug te vinden. Omdat bamboe een grassoort is, heeft het meer aandacht nodig dan bijvoorbeeld hout. Om de levensduur van de bamboe producten te onderhouden is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden met de juiste onderhoudsmiddelen van Exotan® Care.

 

 

Sterk, flexibel & duurzaam

Bamboe is een sterk, flexibel en duurzaam grassoort. Bamboe is een natuurproduct dat reageert op de omgeving. Vanuit de fabriek is het bamboe al beschermd met bamboo protector. Door klimaat-, temperatuur- en vochtigheidsverschillen kan bamboe vergrijzen en kunnen er scheurtjes in ontstaan. Dit is niet te voorkomen en wordt gezien als de charme van bamboe. Ook kunnen er lichte puntjes/vlekjes ontstaan. Verkleuringen, haarscheurtjes en zwarte puntjes hebben geen invloed op de kwaliteit en constructie van het product. Om de levensduur van het bamboe te verlengen en schimmelvorming zoveel mogelijk te weren of te vertragen, adviseert Exotan het bamboe regelmatig te behandelen. Door het regelmatig te behandelen met de Exotan® Care bamboo protector (ECP340) wordt het bamboe opnieuw beschermd tegen veroudering en wordt het aanhechten van vuil vertraagd. Vergeet voorafgaand de behandeling het bamboe niet eerst te reinigen met de Exotan® Care teak & bamboo cleaner (ECP250). Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Mochten er zwarte puntjes ontstaan, is het advies om het bamboe vooraf goed te reinigen met de Exotan® Care teak & bamboo cleaner (ECP250), goed te laten drogen, licht op te schuren en daarna te behandelen met de Exotan® Care bamboo protector (ECP340).

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan® Care schuur pad (ECP455-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan® Care aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.