Bezig met laden...

Buitenstoffen

Hoe weet je of een kussen all weather is? Dit heeft te maken met zowel de buitenstof als de vulling van het kussen. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten buitenstoffen.

Meer weten over de kussenvullingen? Klik dan hier.

 

 

Agora Senda®

Tuinmeubelen welke voorzien zijn van een Agora Senda® buitenstof, zien eruit alsof het meubelen zijn voor binnen. Deze hoogwaardige stof heeft een luxe uitstraling en is onderhoudsarm. Door een speciale coating is deze stof vuil- en waterafstotend. Hierdoor blijft water of andere vloeibare stoffen op het oppervlak liggen en trekt deze niet in de stof. Daarnaast is deze ook UV-bestendig waardoor de kussens niet zullen verkleuren. Kussens met een Agora Senda® buitenstof kun je met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten laten liggen.

In de loop van het seizoen kunnen er door verschillende weersomstandigheden vlekken ontstaan. Het advies is om deze vlekken direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met warm water en zeep. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® fabric cleaner (ECP530). Het advies is om na het reinigen de set te beschermen met de Exotan Care® fabric protector (ECP730), om de lounge set opnieuw te impregneren. Dit geeft een extra UV filter en vertraagt het aanhechten van vuil. 

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® scrub pads (ECP450-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® application cloths (ECP456) gebruiken. Wij adviseren de Exotan Care® fabric protector (ECP730) heel dun aan te brengen en goed uit te wrijven.

Nanotex®

Nanotex® is een sterke, UV-bestendige en flexibele buitenstof welke is gebaseerd op nanotechnologie. Ook deze stof ziet eruit als een binnenstof, maar kan goed tegen verschillende weersinvloeden. Dit maakt de stof onderhoudsarm. Toch kunnen er in de loop van het seizoen door verschillende weersomstandigheden vlekken op ontstaan. Het advies is om deze vlekken direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met warm water en zeep. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® textilene & wicker cleaner (ECP500). Het advies is om na het reinigen de elementen te beschermen met de Exotan Care® textilene & wicker protector (ECP700). Dit geeft een extra UV filter en vertraagt het aanhechten van vuil.

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® scrub pads (ECP450-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® application cloths (ECP456) gebruiken.

Nanotex® kun je met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten laten liggen. Om de levensduur te verlengen, wordt geadviseerd de kussens bij zware regenval op te bergen of schuin neer te zetten.

 

Olefin

Olefin is een soepele buitenstof gemaakt van gespannen polyester draad. Kussens voorzien van olefin, voelen over het algemeen wat fijner en zachter aan. De olefin kussenhoezen kunnen in de wasmachine op 30˚C graden. Wij adviseren deze na het wassen in te sprayen met de Exotan Care® fabric protector (EPC730). Dit geeft een extra UV filter bescherming, wat verkleuring voorkomt en het aanhechten van vuil vertraagt. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® fabric cleaner (ECP530).

 

Spunpoly

Spunpoly is een soepele buitenstof gemaakt van gespannen polyester draad. Kussens voorzien van spunpoly, voelen over het algemeen wat fijner en zachter aan. De spunpoly kussenhoezen kunnen in de wasmachine op 30˚C graden. Wij adviseren deze na het wassen in te sprayen met de Exotan Care® fabric protector (EPC730). Dit geeft een extra UV filter bescherming, wat verkleuring voorkomt en het aanhechten van vuil vertraagt. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® fabric cleaner (ECP530). 

 

Sunbrella®

Sunbrella® is een luxe buitenstof met een prachtige uitstraling. De stof ziet eruit als een stof voor binnen, maar kan goed tegen verschillende weersinvloeden. Door een speciale coating is deze stof vuil- en waterafstotend. Hierdoor blijft water of andere vloeibare stoffen op het oppervlak liggen en trekt deze niet in de stof. Daarnaast is deze ook UV-bestendig waardoor de kussens niet zullen verkleuren. Kussens met een Sunbrella® buitenstof kun je met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten laten liggen.

Sunbrella® buitenstof is onderhoudsarm. Toch kunnen er in de loop van het seizoen door verschillende weersomstandigheden vlekken ontstaan. Het advies is om deze vlekken direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met warm water en zeep. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® fabric cleaner (ECP530). Het advies is om na het reinigen de set te beschermen met de Exotan Care® fabric protector (ECP730), om de lounge set opnieuw te impregneren. Dit geeft een extra UV filter en vertraagt het aanhechten van vuil. 

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® scrub pads (ECP450-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® application cloths (ECP456) gebruiken. Wij adviseren de Exotan Care® fabric protector (ECP730) heel dun aan te brengen en goed uit te wrijven.

Textilene

Exotan heeft een aantal producten in de collectie met een textilene zitting. Dit is sterk, comfortabel en sneldrogend materiaal, welke met een gerust hart het hele jaar door buiten kan blijven staan.

In de loop van het seizoen kunnen er door verschillende weersomstandigheden vlekken ontstaan. Het advies is om deze vlekken direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met warm water en zeep. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® textilene & wicker cleaner (ECP500). Het advies is om na het reinigen de elementen te beschermen met de Exotan Care® textilene & wicker protector (ECP700). Dit geeft een extra UV filter en vertraagt het aanhechten van vuil.

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® scrub pad (ECP450-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.