Bezig met laden...

Rope

Rope is de nieuwste trend als het gaat om tuinmaterialen. Tuinmeubelen die gemaakt zijn van rope zijn onderhoudsarm en hebben een industriële uitstraling. Rope wordt vaak gecombineerd met een frame van aluminium, steel of teak. Lees hieronder hoe je jouw rope tuinmeubelen kunt onderhouden om deze in optimale conditie te behouden.

Trendy, sterk & sneldrogend

Rope is een sterk geweven nylondraad, speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Rope is trendy, sterk, sneldrogend, UV bestendig en gemakkelijk te reinigen. Dit materiaal is dan ook niet meer weg te denken uit de tuinmeubelbranche.

Rope is onderhoudsarm en kan met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten blijven staan. Door verschillende weersinvloeden kunnen er in de loop van het seizoen vlekken ontstaan. Het advies is om deze vlekken direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met warm water en zeep. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met de Exotan® Care textilene & wicker cleaner (ECP500). Het advies is om na het reinigen het rope te behandelen met de Exotan® Care textilene & wicker protector (ECP700), om dit opnieuw te impregneren. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Ook kan door verschillende weersinvloeden deze beschermlaag vervagen. Het advies is dan ook om de protector meerdere keren per jaar aan te brengen op het gereinigde rope. Dit geeft een extra UV filter en vertraagt het aanhechten van vuil.

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan® Care schuur pad (ECP450-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan® Care aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.