Bezig met laden...

Hout

Hout is het meest gebruikte materiaalsoort in de tuinmeubelcollectie van Exotan. Tuinmeubelen die gemaakt zijn van hout hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Exotan heeft verschillende soorten hout in de collectie. Het is belangrijk om te weten van welk hout jouw tuinmeubel is gemaakt, om de juiste onderhoudsmiddelen te kunnen gebruiken. Hieronder lees je uit welke houtsoorten de collectie van Exotan bestaat.

Acacia

Acacia is een natuurproduct. Het is een hardhoutsoort met een zachte, warme kleur. Door verschillende weersinvloeden kunnen er in de loop van het seizoen vlekken en haarscheurtjes in het hout ontstaan. Dit is niet te voorkomen en wordt gezien als de charme van het hout. Dit heeft verder geen invloed op de kwaliteit en de constructie van het product. Daarnaast kan het hout verkleuren. Dit is inherent aan acaciahout. Omdat acacia een lager oliegehalte heeft dan teak, heeft dit houtsoort meer onderhoud nodig. Het is daarom belangrijk dit houtsoort goed te onderhouden. Door het regelmatig te behandelen met de Exotan® Care hardwood oil (ECP900) wordt de warme kleur behouden en de levensduur verlengd. Vergeet voorafgaand de behandeling het hout niet eerst te reinigen met de Exotan® Care teak & bamboo cleaner (ECP250). Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan® Care schuur pad (ECP455-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan® Care aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.

 

 

 

 

Eucalyptus

Eucalyptus een natuurproduct en kenmerkt zich door de roodbruine kleur. Door verschillende weersinvloeden kunnen er in de loop van het seizoen vlekken en haarscheurtjes in het hout ontstaan. Dit is niet te voorkomen en wordt gezien als de charme van het hout. Dit heeft verder geen invloed op de kwaliteit en de constructie van het product. Daarnaast kan het hout verkleuren. Dit is inherent aan eucalyptushout. Omdat eucalyptus een lager oliegehalte heeft dan teak, heeft dit houtsoort meer onderhoud nodig. Het is daarom belangrijk dit houtsoort goed te onderhouden. Door het regelmatig te behandelen met de Exotan® Care hardwood oil (ECP900) wordt de warme kleur behouden en de levensduur verlengd. Vergeet voorafgaand de behandeling het hout niet eerst te reinigen met de Exotan® Care teak & bamboo cleaner (ECP250). Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan® Care schuur pad (ECP455-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan® Care aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.

Teak

Teak is de meest gebruikte houtsoort in de tuinmeubelcollectie van Exotan. Teak is een natuurproduct en kenmerkt zich door de warme, goudbruine kleur. Door verschillende weersinvloeden kunnen er in de loop van het seizoen vlekken en haarscheurtjes in het hout ontstaan. Dit is niet te voorkomen en wordt gezien als de charme van het hout. Dit heeft verder geen invloed op de kwaliteit en de constructie van het product. Daarnaast kan het hout verkleuren. Dit is inherent aan teakhout. Om het product te beschermen tegen vuil en vlekken én de warme teakkleur langer te behouden, adviseert Exotan het product direct na aankoop te behandelen met de Exotan® Care teak sealer (ECP300). Om het product te beschermen tegen vuil en vlekken, maar langzaam egaal grijs te laten worden, adviseert Exotan het product te behandelen met de Exotan® Care teak protector (ECP320). Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met de Exotan® Care teak & bamboo cleaner (ECP250). Na het reinigen adviseert Exotan het product opnieuw te beschermen met één van bovenstaande beschermingsproducten. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan® Care schuur pad (ECP455-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan® Care aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.