Bezig met laden...

Houtsoorten

Exotan heeft verschillende soorten hout in de collectie. Tuinmeubelen die gemaakt zijn van hout hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Hieronder lees je uit welke houtsoorten de collectie van Exotan bestaat.

Acacia FSC®

Sinds kort heeft Exotan ook producten in de collectie gemaakt van acacia FSC®. Acacia FSC® is een natuurproduct. Door verschillende weersinvloeden kunnen er vlekken en haarscheurtjes in het hout ontstaan. Dit heeft geen invloed op de constructie van het product. Daarnaast kan het hout verkleuren. Dit is inherent aan acaciahout. Omdat acacia FSC® een lager oliegehalte heeft dan teak FSC®, heeft dit houtsoort meer onderhoud nodig. Wij raden dan ook aan om dit houtsoort goed te onderhouden. Door het regelmatig te behandelen met de Exotan Care® Hardwood oil (ECP900) wordt de warme kleur behouden en de levensduur verlengd. Voorafgaand de behandeling raden wij aan de tuinbank te reinigen met Exotan Care® Teak cleaner (ECP250). Hardnekkige vlekken kunnen hiermee worden verwijderd. 

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® schuur pad (ECP455-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.

 

 

Eucalyptus

Eucalyptus hout kenmerkt zich door de roodbruine kleur. Eucalyptus is een natuurproduct. Door verschillende weersinvloeden kunnen er vlekken en haarscheurtjes in het hout ontstaan. Dit heeft geen invloed op de constructie van het product. Daarnaast kan het hout verkleuren. Dit is inherent aan eucalyptushout. Omdat eucalyptus een lager oliegehalte heeft dan teak FSC®, heeft dit houtsoort meer onderhoud nodig. Wij raden dan ook aan om dit houtsoort goed te onderhouden. Door het regelmatig te behandelen met de Exotan Care® Hardwood oil (ECP900) wordt de warme kleur behouden en de levensduur verlengd. Voorafgaand de behandeling raden wij aan de set te reinigen met Exotan Care® Teak cleaner (ECP250). Hardnekkige vlekken kunnen hiermee worden verwijderd. 

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® schuur pad (ECP455-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.

 

Teak FSC®

Teak FSC® is de bekendste houtsoort in de collectie van Exotan. Het grootste deel van de houtproducten is gemaakt van teak FSC®. 

Teak FSC® is een natuurproduct. Door verschillende weersinvloeden kunnen er vlekken en haarscheurtjes in het teakhout ontstaan. Dit heeft geen invloed op de constructie van het product. Daarnaast kan teak verkleuren. Dit is inherent aan teakhout. Om de warme teakkleur te behouden adviseren wij om het product direct na aankoop te behandelen met Exotan Care® Teak sealer (ECP300). Laat je het product liever egaal grijs worden, behandel het product dan met de Exotan Care® Teak protector (ECP320). Hiermee wordt het product beschermd tegen vuil en voorkom je dat er vlekken ontstaan. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® Teak cleaner (ECP250). Na het reinigen adviseren wij het product opnieuw te beschermen met de Exotan Care® Teak sealer (ECP300) of de Exotan Care® Teak protector (ECP320).

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® schuurpad (ECP455-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.