Bezig met laden...

Wicker

Wicker is al lang een begrip in de collectie van Exotan. Het is een sterk materiaal welke onderhoudsarm is. Hieronder lees je wat wicker precies is en hoe je het het beste kunt onderhouden.

 

Hoogwaardig vlechtwerk

Wicker is een vezel welke wordt gemaakt van kunststof. Deze vezels worden geweven tot een sterk en stevig materiaal. In de collectie van Exotan wordt dit hoogwaardige vlechtwerk vaak om een frame van aluminium, staal of teak FSC 100% heen gevlochten. 

Het hoogwaardige wicker maakt dat een set onderhoudsarm is. Wel kunnen er door verschillende weersomstandigheden in de loop van het seizoen vlekken ontstaan. Het advies is om deze vlekken direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met warm water en zeep. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met de Exotan Care® textilene & wicker cleaner (ECP500). Het advies is om na het reinigen de elementen te beschermen met de Exotan Care® textilene & wicker protector (ECP700). Dit geeft een extra UV filter en vertraagt het aanhechten van vuil.

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan Care® scrub pads (ECP450-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan Care® application cloths (ECP456) gebruiken.