Bezig met laden...

Wicker

Wicker is een tijdje weggeweest uit de tuinmeubelcollectie van Exotan, maar is nu weer helemaal terug. Het is een sterk en onderhoudsarm materiaal. Wicker wordt vaak gecombineerd met een frame van aluminium, steel of teak. Hieronder lees je wat wicker precies is en hoe je het het beste kunt onderhouden.

 

 

Hoogwaardig vlechtwerk

Wicker is een vezel welke wordt gemaakt van kunststof. Deze vezels worden geweven tot een sterk en stevig materiaal. Dit hoogwaardig vlechtwerk wordt als zitting om een frame heen gevlochten. Wicker is onderhoudsarm en kun je met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten laten staan. Door verschillende weersinvloeden kunnen er in de loop van het seizoen vlekken ontstaan. Het advies is om deze vlekken direct te verwijderen. Dit kan eenvoudig met warm water en zeep. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met de Exotan® Care textilene & wicker cleaner (ECP500). Het advies is om na het reinigen het wicker te behandelen met de Exotan® Care textilene & wicker protector (ECP700), om dit opnieuw te impregneren. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Ook kan door verschillende weersinvloeden deze beschermlaag vervagen. Het advies is dan ook om de protector meerdere keren per jaar aan te brengen op het gereinigde wicker. Dit geeft een extra UV filter en vertraagt het aanhechten van vuil.

Voor een optimaal resultaat kun je voor het reinigen de Exotan® Care schuur pad (ECP450-P) en voor het aanbrengen van een beschermlaag de Exotan® Care aanbrengdoek (ECP456) gebruiken.